Lions Club Oisterwijk

Lions Club Oisterwijk bestaat uit 26 actieve leden woonachtig of werkzaam in de gemeente Oisterwijk. Deze Lions hebben zich ten doel gesteld bij haar oprichting in 2007 om fondsen te werven voor een verscheidenheid aan goede doelen. 

Bekijk alle
‘Muziek drukt dat uit wat niet gezegd kan worden, maar waarover niet gezwegen kan worden.’ – Victor Hugo. Asterius is een oude club met een jong hart. Op verschillende vlakken worden uitdaging gezocht om te vernieuwen en te verbeteren. Asterius zet zich in om muziekonderwijs weer een plek te geven in de gemeenschap. Dit doen we door onze leerlingen te koppelen aan gemotiveerde ZZP-docenten en door samen te werken met basisscholen om muziekonderwijs weer op de kaart te zetten. Wij willen onze continuïteit waarborgen met veel jonge leden, maar ook met muzikanten met ervaring. Bij Asterius is plek voor iedereen; elk niveau, jong of oud. Er zijn namelijk orkesten van verschillende niveaus. Het liefst zien we natuurlijk dat jonge muzikanten doorgroeien en uiteindelijk het niveau van het harmonieorkest bereiken. Met het harmonieorkest wil Asterius zich profileren in Oisterwijk en in de regio. Een vrij traditionele concertharmonie, maar wel eentje die de uitdaging zoekt in het ontdekken van andere genres met crossovers. Uitdaging wordt ook gezocht in de vorm van concertwedstrijden. Het behalen van een goed resultaat is iets waar de Asterianen gezamenlijk naar streven. In 2020 stond aanvankelijk deelname aan een concertwedstrijd op het programma voor het ambitieuze harmonieorkest. Om dit te kunnen bekostigen haalde Asterius via dit platform al ruim €2000 op. De concertwedstrijd is vanwege het coronavirus helaas geschrapt. Zo ziet 2020 er voor de vereniging opeens heel anders uit. De vraag is wanneer de muzikanten weer gezamenlijk mogen repeteren en concerten mogen geven. Er werd hard naar een doel toegewerkt, wat er nu niet meer is. De vereniging heeft nu wél een andere motivatie om geld op te halen. Door het wegvallen van o.a. de jaarlijkse Pinkstermarkt zou de vereniging iedere bijdrage waarderen om door de coronacrisis heen te komen. Daar krijgt u, als het zo ver is, een bloeiende, levende en warme vereniging voor terug die staat te popelen om weer voor u te spelen. 
Bekijk alle

Start nu op zelf een crowfund actie om onze projekten te ondersteunen! Lions Club Oisterwijk geeft ook jou de mogelijkheid om op vernieuwende wijze aan fondsenwerving te doen. Individueel of met een team! Meld je aan!

Start actie
Bekijk alle
€ 10

Anoniem

13-05-2020 | 19:55 Aan: Harmonie Asterius op concours