Steun Asterius, doneer nu!

Nog te gaan

van totaal € 3.500 (69%)

‘Muziek drukt dat uit wat niet gezegd kan worden, maar waarover niet gezwegen kan worden.’ – Victor Hugo.

Asterius is een oude club met een jong hart. Op verschillende vlakken worden uitdaging gezocht om te vernieuwen en te verbeteren. Asterius zet zich in om muziekonderwijs weer een plek te geven in de gemeenschap. Dit doen we door onze leerlingen te koppelen aan gemotiveerde ZZP-docenten en door samen te werken met basisscholen om muziekonderwijs weer op de kaart te zetten. Wij willen onze continuïteit waarborgen met veel jonge leden, maar ook met muzikanten met ervaring. Bij Asterius is plek voor iedereen; elk niveau, jong of oud. Er zijn namelijk orkesten van verschillende niveaus. Het liefst zien we natuurlijk dat jonge muzikanten doorgroeien en uiteindelijk het niveau van het harmonieorkest bereiken. Met het harmonieorkest wil Asterius zich profileren in Oisterwijk en in de regio.

Een vrij traditionele concertharmonie, maar wel eentje die de uitdaging zoekt in het ontdekken van andere genres met crossovers. Uitdaging wordt ook gezocht in de vorm van concertwedstrijden. Het behalen van een goed resultaat is iets waar de Asterianen gezamenlijk naar streven. In 2020 stond aanvankelijk deelname aan een concertwedstrijd op het programma voor het ambitieuze harmonieorkest. Om dit te kunnen bekostigen haalde Asterius via dit platform al ruim €2000 op. De concertwedstrijd is vanwege het coronavirus helaas geschrapt.

Zo ziet 2020 er voor de vereniging opeens heel anders uit. De vraag is wanneer de muzikanten weer gezamenlijk mogen repeteren en concerten mogen geven. Er werd hard naar een doel toegewerkt, wat er nu niet meer is. De vereniging heeft nu wél een andere motivatie om geld op te halen. Door het wegvallen van o.a. de jaarlijkse Pinkstermarkt zou de vereniging iedere bijdrage waarderen om door de coronacrisis heen te komen. Daar krijgt u, als het zo ver is, een bloeiende, levende en warme vereniging voor terug die staat te popelen om weer voor u te spelen. 

Maud Vorstenbosch

pr@asterius.nl

Sponsors vinden die jouwactie ondersteunen? Iedereen kan het!

Sponsortips

Sponsors vinden die jouw actie ondersteunen? Iedereen kan het!

Wil jij ook een zo hoog mogelijk bedrag ophalen voor jpuw actie? Om je daarbij te helpen, hebben we een paar tips. Voordat je begint, zorg je natuurlijk dat je eigen pagina is ingevuld met een foto, je motivatie waarom je meedoet en hoeveel geld je hoopt op te halen.

 1. Sponsor jezelf
  Begin bij je inschrijving met een donatie aan jezelf. Het inspireert jouw sponsors om dit goede voorbeeld te volgen.

 2. Social Media
  Gebruik Facebook, Twitter, Instagram, Whatsapp of welk kanaal je maar wilt om te melden dat je meeloopt. Betrek ze bij je trainingen, vertel hoe je sponsoring verloopt en vraag om een bijdrage. Verwijs altijd naar je persoonlijke pagina.

 3. Zet je netwerk in
  De allerbelangrijkste reden dat mensen je sponsoren met een gift, is simpelweg omdat je het ze persoonlijk vraagt. Wees niet bang om te vragen, je vraagt het niet voor jezelf maar voor het goede doel.
  Aan wie kun je een sponsorbedrag vragen? Denk aan familie, vrienden, buren, collega’s, studiegenoten, sportclub, kennissen, werkgever, etc.

 4. Stel een sponsorlijst op
  Maak een lijst met daarop mensen en bedrijven die je een sponsorbijdrage gaat vragen. Bedenk met welk verhaal je die persoon benadert: het feit dat jij iets gaat doen voor het goede doel zal ze aanspreken! Hoe persoonlijker je vraag, hoe beter.

 5. Benader ondernemers bij jou in de buurt
  De bakker of supermarkt op de hoek of je buurtkroeg: allemaal ondernemers die te interesseren zijn voor jouw enorme prestatie. Zorg voor een goed verhaal en benader ze persoonlijk. Bedenk ook een tegenprestatie: bijvoorbeeld hun logo op je shirt.

 6. Betrek je sponsors 
  Blijf in contact met je sponsors. Laat regelmatig iets van je horen, bijvoorbeeld of je op schema ligt met je training en hoeveel geld je al bij elkaar gehaald hebt. En bedank ze allemaal persoonlijk na afloop. 

 7. Samen sterk
  Doe je mee in een team? Organiseer dan sponsoracties met je teamleden en laat zien dat jullie als team voor hetzelfde doel gaan! Dat is niet alleen effectief maar ook leuk. 

 8. Benader lokale media
  Heb je ook gedacht aan de regionale of lokale krant? Of radio of televisiestation? Zij zijn altijd op zoek naar lokaal nieuws: benader ze met je bijzondere verhaal of inzamelactie. Een interview is al snel gemaakt en kan je enorm helpen bij het werven van sponsors.

 9. Verdubbel je bedrag
  Vraag mensen in jouw netwerk om je opgehaalde bedrag aan het einde van de rit te verdubbelen! Loop je samen in een team met bijvoorbeeld collega’s? Vraag je baas om jullie sponsorbedrag te verdubbelen.Ponsors

Start zelf een actie of met een team

Sr Je kunt zelf een actie starten om een project te ondersteunen of je kunt het project ondersteunen met een team: vrienden groep, gezin, vereniging, club! 

Volg het inschrijf formulier en je krijgt je eigen pagina om te starten! 

Hoe makkelijk en leuk kan het zijn!

Bekijk alle
€ 10 13-05-2020 | 19:55 Aan: Harmonie Asterius op concours
€ 45 12-05-2020 | 21:03
€ 25 12-05-2020 | 11:33 Aan: Fluitmeisjes CULTUUR BLIJFT BELANGRIJK OOK IN DEZE TIJD EN DAARNA.
€ 25 09-05-2020 | 10:57 Aan: Fluitmeisjes
€ 100 08-05-2020 | 22:18