Steun G(aaf) hockey HOCO! Gun ze een nieuw team tenue en geef ze de middelen om te groeien!

Project is afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
van totaal € 1.000 (86%)

Waarom dit initiatief om G-hockey te starten bij HOCO?

Als grootste sportclub van Oisterwijk, ruim 950 leden, heeft HOCO ook een maatschappelijke doelstelling. We willen graag een bijdrage leveren aan de samenleving binnen onze gemeente. En het sociale gezicht van de vereniging tonen. Ook voor kinderen die niet in een regulier hockeyteam kunnen meekomen. Ook dicht bij huis kunnen zij op deze manier sport beoefenen en ontspannen.

Voor wie is G(aaf) hockey?

Voor kinderen die graag het hockeyspel willen leren maar gebaat zijn bij extra en meer individuele begeleiding. Voor kinderen van 8 tot 15 jaar die moeilijk in een regulier team mee kunnen komen.

Wat willen wij?

Wij willen dat het team spirit versterkt wordt door het team super voor de dag te laten komen. We willen ze allemaal aankleden met dezelfde trainingspakken! Verder zorgen we ervoor dat de middelen aanwezig zijn om de kinderen optimaal te laten presteren..een uitstekend doel om te ondersteunen!

Wat is G(aaf) hockey?

Het doel van G-hockey is om spelenderwijs de basisvaardigheden van het hockey aan te leren. Spelplezier en geloof in eigen kunnen staan daarbij voorop. De G-hockeygroep van HOCO bestaat op dit moment uit 6 spelers. Zij leren samen spelen in een team, bewegen in de buitenlucht en hebben veel plezier. Plezier en veiligheid staan voorop. 

Er is individuele begeleiding van ieder kind met een vaste groep van begeleiders. Er wordt uitgegaan van normale regels en technieken. Hockeyspel wordt in stappen aangeleerd. Ook naast het veld worden leuke activiteiten georganiseerd.

Vaste begeleiding

De begeleidingsgroep bestaat uit een gekwalificeerde hoofdtrainer en trainers die ook ruime ervaring hebben met de doelgroep. Een fysiotherapeut om de fysieke grenzen te bewaken en een orthopedagoge. Aangevuld met een aantal enthousiaste, ouders/commissieleden die al vrijwilligerswerk doen binnen de vereniging.

Werkwijze

Als een kind besluit mee te gaan trainen met het G-aaf-team dan krijgen de ouders eerst een intake gesprek met de orthopedagoog, in de persoon van Debby Verschuren en fysiotherapeut, Jan van Sambeek. Dit om goed op te hoogte te zijn van de aandachtspunten die voor dat individuele kind gelden. Deze informatie wordt vastgelegd in een trainingskompas. Zo hebben we altijd de juiste manier van aansturing van het kind bij de hand en kunnen we, indien nodig, snel schakelen.

Gezelligheid

Ook het sociale aspect komt aan de orde. Zo proberen we met regelmaat een leuke activiteit te organiseren. Bijvoorbeeld pannenkoeken eten.
Ook aan de activiteiten van de club kan het G-team meedoen. Zo was er in december een pietentraining. Spannend maar erg geslaagd!

Social media

Omdat we graag bekendheid geven aan dit mooie initiatief bij HOCO en we er nog heel graag nieuwe leden bij willen. Willen we het graag breed uitdragen. We hebben een eigen Facebook pagina een Instagram account en een app groep waarin we met de ouders communiceren.

Kortom, we zijn niet te missen!

Instagram: G_aaf_teamHoco
Facebook: Gteamhoco/

Oproep nieuwe leden

We zouden het geweldig vinden als ons team groter wordt. Dus ken je iemand die hockey ook Gaaf vindt en wat meer begeleiding nodig heeft net als wij? Gaaf-hockey kost € 100,- per jaar.
Neem dan contact op door een mail te sturen naar g-hockey@mhchoco.nl en kom gerust eens kijken.

Meer informatie?

Neem contact op met coördinator Debbie Verschuren, g-hockey@mhchco.nl

Debbie Verschuren

g-hockey@mhchoco.nl

Bekijk alle
€ 15 09-06-2018 | 12:15
€ 100 29-05-2018 | 13:55
€ 25 15-05-2018 | 19:29
€ 70 15-05-2018 | 10:59
€ 5 21-04-2018 | 20:18