Steun het Kertfeest voor Ouderen in Oisterwijk, doneer jij ook?

Project is afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
van totaal € 1.000 (66%)

Steunt u ook het Kertfeest voor Ouderen in Oisterwijk?

Op donderdagmiddag 13 december wordt in Tiliander voor de 64ekeer alweer het Kerstfeest voor Senioren gevierd. Op deze middag komen zo’n 300 ouderen uit Oisterwijk, Heukelom en inmiddels ook uit Moergestel bij elkaar om een gezellige middag in kerstsfeer met elkaar te beleven. In het begin was het feest vooral bedoeld voor oudere mensen die het financieel niet zo breed hadden. De AOW (“trekken van Drees”) was nog maar net ingevoerd. Voor heel veel mensen die geen of een klein pensioentje hadden was het een oplossing, maar toch was een extra steun in de donkere dagen zeker welkom. Ook in onze huidige tijd voorziet het Kerstfeest voor Senioren in een behoefte. Gelukkig hebben veel mensen het financieel een stuk beter, alhoewel we de stille armoede ook in Oisterwijk niet uit moeten vlakken. Ook zien we een andere vorm van armoede, sociale armoede. Er zijn mensen die eenzaam zijn. Je verwacht het niet in het bruisende Oisterwijk maar voor sommige ouderen is het Kerstfeest voor Ouderen een van de weinige uitjes die ze in het jaar hebben. Niet in het bezit van een auto, kwalen die het reizen met openbaar vervoer moeilijk maken en geen kinderen of kinderen erg op afstand, maken de wereld klein. We hopen altijd dat uit zo’n middag ook weer nieuwe vriendschappen ontstaan en dat de gezelligheid, die bij elkaar gevonden wordt, ook na Kerstmis een vervolg krijgt.

De middag zelf is door de jaren heen wel veranderd. Daar waar vroeger het accent echt lag op het vieren van Kerstmis, een groot bord snert en toch ook wel een borreltje met sigaar, is de middag nu toch vooral een middag gezelligheid. Muziek van Trio Habraken en de Parelmuzikanten, een film uit de oude doos, enkele kwisjes en loterijen en tijd om bij te buurten. Wel in kerstsfeer en met honger en dorst gaat niemand naar huis. Deze middag, die inmiddels echt bij de Oisterwijkse tradities behoort, kan alleen maar bestaan m.b.v. gemeente, Tiliander, ondernemend Oisterwijk (veel wordt ons gelukkig aangeboden) en heel veel vrijwilligers; van EHBO, toeristentrein “de Oisterwijk Express”, en veel mensen die belangeloos in de bediening mee werken.

We vinden het belangrijk dat mensen gastvrij worden ontvangen, dat ze niets hoeven te betalen en dat ze met een goed gevulde buik, een klein kerstcadeautje en een mooie herinnering weer huiswaarts keren. Voor de organisatie betekent dit dat iedere gast ongeveer € 19,00 kost (en dat keer 300) en dat moeten we allemaal via sponsoring gevonden krijgen. Dat wordt ieder jaar een groter probleem.

Wilt u ook steunen? We zien uw bijdrage dan graag tegemoet, dat kan al vanaf 5 euro ! Alvast hartelijk dank !

Als u zo maar even langs wilt komen om eens te kijken hoe dat nu gaat, ook dan bent u welkom op donderdagmiddag 13 december in Tiliander.

 

Stichting Kerstfeest voor Senioren Oisterwijk

Bekijk alle
€ 50 03-12-2018 | 09:25 Aan: Kerstfeest voor Senioren
€ 40 30-11-2018 | 16:12
€ 10 30-11-2018 | 11:38
€ 25 29-11-2018 | 20:40