Steun het Kerstfeest voor Senioren Oisterwijk, doneer jij ook?

Project is afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
van totaal € 1.000 (13%)

Steunt u ook het Kerstfeest voor senioren in Oisterwijk?

Op donderdagmiddag 19 december wordt in Tiliander voor het 65e jaar het Kerstfeest voor senioren gevierd. Op deze middag komen zo’n 400 ouderen uit Oisterwijk, Heukelom en inmiddels ook uit Moergestel bij elkaar om een gezellige middag in Kerstsfeer met elkaar te beleven. We willen hiermee de ouderen uit hun isolement halen want je verwacht het niet in het bruisende Oisterwijk maar voor sommige ouderen is het Kerstfeest voor senioren een van de weinige uitjes die ze in het jaar hebben. Niet in het bezit van een auto, kwalen die het reizen met openbaar vervoer moeilijk maken en geen kinderen of kinderen op afstand, maken de wereld klein. We hopen altijd dat uit zo’n middag ook weer nieuwe vriendschappen ontstaan en dat de gezelligheid, die bij elkaar gevonden wordt, ook na Kerstmis een vervolg krijgt.

De middag zelf is door de jaren heen wel veranderd. Daar waar vroeger het accent echt lag op het vieren van Kerstmis, een groot bord snert en toch ook wel een borreltje met sigaar, is de middag nu toch vooral een van gezelligheid. Muziek van Marc van Alphen en de Parelmuzikanten, een film uit de oude doos, bingo en tijd om bij te buurten, maar wel in Kerstsfeer en met honger en dorst gaat niemand naar huis. Deze middag, die inmiddels echt bij de Oisterwijkse tradities behoort, kan alleen maar bestaan met hulp van Tiliander en ondernemend Oisterwijk (veel wordt ons gelukkig aangeboden) en veel vrijwilligers maar ook van de EHBO en de “de Oisterwijk Express”. 

We vinden het belangrijk dat mensen gastvrij worden ontvangen, dat ze niets hoeven te betalen en dat ze met een goed gevulde buik, een klein kerstcadeautje en een mooie herinnering weer huiswaarts keren. Voor de organisatie betekent dit dat iedere gast ongeveer € 25 kost (x 400 ouderen) en dat moeten we allemaal via sponsoring gevonden krijgen. Dat wordt ieder jaar een groter probleem.

Wilt u ook ons a.u.b. steunen? Dan zien uw bijdrage dan graag tegemoet, dat kan al vanaf 5 euro ! Alvast hartelijk dank !

Als u zo maar even langs wilt komen om eens te kijken hoe dat nu gaat, ook dan bent u welkom op donderdagmiddag 19 december in Tiliander.

 

Stichting Kerstfeest voor Senioren Oisterwijk

Bekijk alle
€ 10 07-11-2019 | 08:16
€ 100 05-11-2019 | 09:51
€ 25 04-11-2019 | 14:51 Een mooi initiatief, al 65 jaar lang!